google27eaa3905ca3fee3.html

blausen_0257_coronaryartery_plaque

Vážení priatelia. V súčastnosti beží v rádiu kampaň, kde Vás pozývajú na meranie hladiny cholesterolu. Cholesterol sa stal strašiakom, kvôli upchávaniu ciev. Ale naozaj je cholesterol zodpovedný za upchávanie ciev?

Upchávanie ciev je spojené s chorobou zvanou ateroskleróza. Pri ateroskleróze vznikajú aterosklerotické plaky. Plakysa usadzujú na stenu ciev. Všetci si myslia, že tie plaky sú vlastne cholesterol. V skutočnosti sú to odumreté bunky imunitného systému. A prečo odumierajú? Lebo sa prežerú zoxidovaným cholesterolom. A teraz si poviete, a je to tu. Cholesterol je predsa vinný. Prežerú sa cholesterolom. Áno cholesterolom, ale nie každým, iba zoxidovaným. To je takým, ktorý je poškodený voľnými radikálmi.

A teraz k meraniam. Žiadne meranie cholesterolu na Slovensku Vám nemeria, koľko máte zoxidovaného cholesterolu. Preto majú všetky merania nulovú výpovednú hodnotu vo vzťahu k upchávaniu ciev.

Dr. Kersten spomenul v jednej zo svojich prednášok zaujímavý fakt. V Nemecku iba 1 z 10 ľudí, ktorých dovezú do nemocnice s infarktom, ktorý je následok upchatých ciev, majú zvýšenú hladinu cholesterolu. Čítate dobre iba 10% pacientov má vysokú hladinu cholesterolu. 90% nemá. Nedávno mal kamarát 42 ročný muž infarkt. Žiadny vysoký cholesterol nemal.

Pýtam sa, prečo nám robia vyšetrenia, ktoré všetci platíme z našich daní, keď nezisťujú pravý dôvod upchávania ciev? Tým skutočným dôvodom je zápal a zoxidovaný cholesterol.

Vy, ktorí sa chcete chrániť pred rizikom vzniku infarktu mám pre Vás riešenie. Je ním fermentovaná šťava z granátového jablka. Znižuje zápal na cievach a znižuje množstvo zoxidovaného cholesterolu o 90%. Každodenné pitie tejto šťavy, Vám zabezpečí zdravé cievy.

Prajem Vám pekný deň

Viac sa dočítate na abczdravia.sk


Súvisiace články:


foto: en.wikipedia.org/


 

(Prečítané 617 krát, 1 dnes)
 

Comments are closed.