google27eaa3905ca3fee3.html

Celozrnné potraviny sú považované mnohými ľuďmi za zdravé a pre človeka prospešné. Obsahujú viac vitálnych látok a vláknin. No nie je dôležité čo koľko obsahuje, ale koľko si z toho organizmus dokáže „vytiahnuť“. A tu je problém nielen celozrnných potravín, ale aj strukovín či iných semien. Celozrnné potraviny obsahujú kyselinu fytovú. Čo je tá kyselina fytová a prečo je pre organizmus problém?

Úlohou kyseliny fytovej je blokovať výživné látky – minerály obsiahnuté v semienku. Jednoducho povedané kyselina fytová bráni vstrebávaniu minerálov do tela. Takto sa kyselina fytová podieľa na podvýžive organizmu. Zjete síce potraviny obsahujúce minerály ale cez stolicu ich dostanete preč a nielen tie čo sú v celozrnnom výrobku ale neraz aj tie, ktoré sú v potravine, ktorú zjete s celozrnným výrobkom.

Ako vyriešiť tento zapeklitý problém? Riešenie nám ponúka baktéria. Konkrétne Lactobacilus Helveticus. Lactobacilus Helveticus dokáže eliminovať účinky kyseliny fytovej. Takto Lactobacilus Helveticus nepriamo podporuje lepšiu výživu organizmu! Lactobacilus Helveticus nájdete napríklad v LaktoBifido od Dr.Jacobsa.

Prajem pekný deň priatelia

Andrej


Súvisiace články:


foto: http://www.freestockphotos.biz/stockphoto/17400


(Prečítané 361 krát, 1 dnes)
 

Comments are closed.