Je sóda bicarbóna dostatočným riešením prekysleného organizmu?

Stupnica pH
Na margo článku – Sóda bicarbóna všestranná pomocníčka – sa mi žiada doplniť niekoľko dôležitých údajov, keďže mnohí Sódu bicarbónu využívajú aj na internú alkalizáciu svojho organizmu, dokonca tvrdia kde-čo o jej protirakovinovom efekte. Ide o veľmi, až primitívne zjednodušený pohľad na fungovanie tela, ktoré funguje oveľa komplexnejšie, než si to niektorí myslia. Nazdávajú sa, že ak nahodia do seba niečo zásadité, tak je po probléme.
Sme vôbec prekyslení? Áno, vo vačšej – menšej miere každý z nás. Podotýkam, že diagnostika PH tkanív a buniek sledované cez moč (papieriky z lekárne), sliny, krv majú pramalú vypovedaciu hodnotu a sú vyhodenými peniazmi. Fanúšikovia alternatívy by ako riešenie okamžite vylúčili mäso (keďže podľa nich je na škále najkyseleninotvornejších jedál) a ihneď nasadili surovú stravu, zeleninu, ovocie, šťavy, ideálne plne vegetariánsky režim. Niektorí odvážlivci dokonca absolvujú týždňové raw food očistné kúry pod lekárskym dohľadom (nejeden sa odtiaľ žiaľ vracia viac rozklepaný než tam toho času na detox išiel…).
V čom je teda problém? Acidobázická rovnováha súvisí s viacerými faktormi a všetky treba adresovať, aby sa problém vyriešil:
- Či sú dostatočné zásadité rezervy v organizme. Má telo dostatok alkalizujúcich minerálov: vápnika, horčíka, sodíka, draslíka, zinku? Sú pre telo vôbec zúžitkovateľné cez formu, ako sú prijímané?
- Je telo adekvátne hydratované nezávadnou vodou, aby sa kyslosť mohla dostať z tela von?
- Trpí osoba nejakým chronickým zápalom, ktorý vytvára kyslé prostredie bez ohľadu na stravu?
- Ako trávi osoba bielkoviny? Vzniká kvasenie v hrubom čreve? Prečo má slabé trávenie?Je to v jeho konštitúcii?
- V akej kondícii je pečeň osoby, ktorá napomáha neutralizácii toxínov v organizme?
- Dýcha dostatočne daná osoba, alebo cez plytké ledva-vzdychy len preťažuje svoje obličky a prekysľuje sa?
Toto všetko zohráva úlohu v acidobázickej rovnováhe! Dá sa to vyriešiť len „zásaditými“ potravinami? NIE! Prečo?
1) Lebo „zásaditosť“ istej potraviny nič nenapovie samo osebe o jej efekte na organizmus.
2) Skutočná otázka znie tak: Čo je prapríčina daného prekyslenia?
Je to skryté v skutočnosti, že cca. 2/3 populácie majú prirodzene slabý, alebo rôznymi vplyvmi oslabený tráviaci oheň. Patria medzi tzv. „pomalých spaľovačov“. Pamätáte si, keď ste v detstve i klince zožrali a nič vám nebolo…. až sa časom metabolizmus spomalil a nastali problémy…. V detstve ste kakali do plienok každé 3 hodiny, teraz 3 krát za týždeň. Spomalené spaľovanie spôsobuje, že telo je neschopné vápnik využiť na neutralizáciu kyselín, spomaľuje sa peristaltika čriev vďaka lemravému metabolizmu, telo sa postupne intoxikuje, pečeň cez slabú sekréciu žlče nedokáže eliminovať toxíny, v tele vzniká raj pre parazity, huby atď… A sme prekyslení… A ak si dám sódu bikarbónu na úľavu od pálenia záhy, znížim si tým hladinu HCL v žalúdku a následne prijatá strava sa nenatrávi ani tak, ako to bolo predtým…
Riešenie hľadaj v príčine problému. Žijeme v dobe extrémneho JIN-ového vplyvu. Radiácia, elektomag. žiarenie, toxíny, paraziti, chemikálie na každom kroku, mobily, denaturovaná strava…. to sú všetko JIN-ové vplyvy ochladzujúce tráviaci oheň človeka, PITTU rečou ajurvédy, JANG v slezine povedané v TČM (Qi sleziny), ktoré nám pomáhajú natráviť prijatú stravu, naviac spáliť nepotrebné a škodlivé metabolity… Takže na vyriešenie problému potrebujem prinavrátiť silu JANG-u (horúčava) do našich tiel, aby sa prílišný JIN (Chlad) vyvážil. Surovou stravou, litrami ovocných štiav, chelátmi ako je spirulina, chlorella, snáď syntetickými vitamínmi? NIE!Lebo sú to tiež silné JIN-ové vplyvy! Ako potom? 70% Varená zelenina, 15% komplexné bezlepkové sacharidy, 10% organické mäso (jahňacina, ryby) 5% ovocie v celku…. a to všetko v podobe delenej stravy + tráviace enzýmy na podporu pečene a kvalitné probiotiká…
—
Autor textu: František Nagy – Germánska nová medicína
web: http://integralna-zdravoveda.webnode.sk/
Súvisiace články:
Odporúčame prečítať:
Barbara Temelie – Kuchařka podle pěti elementů – Skvelá príručka pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o zdravú výživu, ako aj o čínsku medicínu. V prvom rade tu nájdete množstvo receptov. Na konci každého receptu sa uvádza liečivé pôsobenie daného jedla a odporúčania v súlade s princípmi tradičnej čínskej medicíny. Prílohou knihy je prehľadný plagát a abecedný zoznam potravín, kde sa uvádza, k akému prvku potravina patrí a aký má tepelný účinok.
Pôvodná cena: 13.20 EUR, Naša cena: 9.90 EUR
Zľava: 25.00 %, Ušetríte: 3.30 EUR
Nájdete nás aj na facebooku:
Zaujímavá informácia pre čitateľov:
„Affinity proces“ je dôležitý nástroj, ktorý sa používa v práci Paula Ferriniho, aby ľuďom pomohol vyjadrovať sa zodpovedným a súcitným spôsobom. Ak by ste mali záujem vyskúšať si tento proces nezáväzne a zadarmo (buď osobne, alebo aj telefonicky), kontakt:
Libor Modrovský, liboreg@gmail.comPrihlásiť/Odhlásiť sa
O autorovi:
Pod týmto názvom zdieľame vybrané články z českého a slovenského netu v rámci zdravého životného štýlu, duchovna a pod. Všetky tu uverejnené články sú publikované so súhlasom autora pôvodného článku, resp. spĺňajú podmienky, ktoré si autor textu stanovil. Na konci každého článku je zdroj a link na pôvodnú stránku textu. Evolúcia našich vedomí je možná iba vďaka zdieľaniu informácii, priateľstva a porozumenia.Kategórie