google27eaa3905ca3fee3.html

Zeleninová Misso polievka

O Misse sa píše ako lieku takmer na všetko: zlepšuje stav ciev, znižuje hladinu cholesterolu a hlavne odvádza z tela škodlivé látky. Bolo preukázané, že odvádza z tela rádioaktívne látky. Všeobecne je Misso vhodné pri celkovej slabosti, na prehriatie organizmu, na podporu tvorby mlieka mamičiek, neutralizuje otravy nikotínom.

Misso polievku jedia tradične Japonci, ktorí sú známi svojou dlhovekosťou. K nám sa dostalo vďaka makrobiotickým receptom, ktoré polievku z Missa doporučujú ako liečivú. Misso je fermentovaná pasta, ktorá sa vyrába z ryže, jačmeňa a/alebo sóje, fermentačnej kultúry a soli. Dodáva telu vitamíny (napríklad B12), minerálne látky, dôležité enzýmy a povzbudzuje životnú silu. Podporuje zdravé trávenie a prirodzenú imunitu. Podľa niektorých zdrojov obsahuje aj Lactobacillus Acidophilus.

(Zdroj – http://www.baoba.sk)

Recept na dnešný obed

Technologický postup:

1, 2, 3, 4 Nakrájame zeleninu a cibuľu.

5. Cibuľu dáme variť do osolenej vody do sklovita.

6. Pridáme nakrájanú zeleninu a varíme asi 20 – 30 minút.

7. Do polievky zavaríme „halušky z vopred pripravenej pohánkovej alebo inej krupice (špaldovej, kukuričnej, pšenovej,…). Kaša musí byť vychladnutá a tuhšej konzistencie.

8. Hotovú polievku odstavíme z ohňa a dochutíme vo vode rozmiešaným Missom.

9. Dochutíme slnečnicovým olejom za studena lisovaným a posekanou petržlenovou vňaťou.

  Dobrú chuť



(Prečítané 1 011 krát, 1 dnes)
Tagged with:
 

Comments are closed.