google27eaa3905ca3fee3.html

alkaline-vegetables-250x250Starí Číňania a Hinduisti učili svoj ľud, že určité druhy potravy treba prijímať v menších dávkach, alebo kombinovať s inými potravinami, ktoré je zase vhodné prijímať vo väčších dávkach. Zdôrazňovali, že takto vyvážená strava umožňuje, aby si telo zachovalo ideálnu kondíciu počas celého života. Výskumníci v súčasnosti zistili o čo ide.

Potrava, ktorú by sme mali prijímať v menších dávkach je tá, ktorá organizmus prekysľuje a tým aj veľmi zaťažuje. Potrava, ktorú treba prijímať vo väčších dávkach je zásaditá a tá náš organizmus zaťažuje omnoho menej. Zistili tiež, že najvhodnejší pomer týchto potravín je 80% pre zásaditú a 20% pre kyslú stravu.

A práve tento pomer Číňania a Hinduisti považovali za ideálneho ochrancu duchovného, mentálneho a telesného života. Keď v súčasnosti hovoríme o alkalizácii, t. j. o pomere kyseliny a zásady v našom tele, myslíme tým na pomer existujúcich kyselín a zásad v našich bunkách, tkanive, orgánoch, žľazách a všetkých tekutinách.

Preto, aby sme dostali všeobecný obraz o acidobázickej rovnováhe nášho tela, nemôžeme hovoriť len o pH jednotlivých orgánov, ale musíme brať do úvahy aj pH našej krvi. Zdravý človek má krv jemne zásaditú, pH 7,35 – 7,40.

ph_tabulka_potravin

Rozdelenie potravín podľa pH (kyslé, zásadité, neutrálne).

Obrázok zdroj: http://ionizatoryvody.sk/


Súvisiace články:


 Odporúčame prečítať:

Barbara Temelie – Kuchařka podle pěti elementů – Skvelá príručka pre všetkých, ktorí sa zaujímajú o zdravú výživu, ako aj o čínsku medicínu. V prvom rade tu nájdete množstvo receptov. Na konci každého receptu sa uvádza liečivé pôsobenie daného jedla a odporúčania v súlade s princípmi tradičnej čínskej medicíny. Prílohou knihy je prehľadný plagát a abecedný zoznam potravín, kde sa uvádza, k akému prvku potravina patrí a aký má tepelný účinok.

Pôvodná cena: 13.20 EUR, Naša cena: 9.90 EUR

Zľava: 25.00 %, Ušetríte: 3.30 EUR


 

(Prečítané 2 902 krát, 1 dnes)
 

Comments are closed.